joi, 23 aprilie 2020

22.04.2020. perechea 1. 2 ore. Grupa COT 17.09. Studiu individual ghidat. Prezentarea Codului etic al elevului CEC.

O modalitate care s-a dovedit extrem de eficientă în combaterea fenomenelor și comportamentelor ne-etice  este crearea de către instituții și organizații, asociații profesionale  a unor coduri de conduită etică.  Uneori aceste coduri sunt chiar mai severe decât legislaţia elaborată de stat în domeniu. Rolul lor este să asigure un anumit nivel de profesionalism şi de corectitudine în cadrul profesiei, în cadrul instituțiilor, organizațiiilor, companiilor.
Unul din obiectivele Studiului individual în cadrul disciplinei Etica profesională, după parcurgerea unității de conținut Coduri etice, este redactarea codurilor etice, conform  cerințelor enunțate din timp.
Elevii redactează și prezintă Codul etic, pe care îl pot realiza sub formă de document Word, poster, infografic, video etc., la alegere.
Ca resurse elevilor le-au fost propuse modele de coduri etice ale studenților din diferite instituții de învățământ - Codul de onoare al studenților UTM, Codul de etică al studenților USM, Codul moral al USMF, extrasul din ROF CEC etc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu